Eetcafé Rabelais – Robbert Duijf

Wanneer

  • 6 september 2024
  • 6 september 2024
  • 19:00
  • 22:00

Waar

Robbert Duijf

Robbert brengt zijn muziek puur, oprecht en vol passie…
Je herkent hem en zijn muziek in dit Blues-Gospel verhaal:

“De term gospelmuziek is waarschijnlijk ontstaan ​​in de jaren twintig. Op de katoenvelden mochten de slaven niet met elkaar praten, maar wel zingen. Zo ontstonden Liederen van hoop en bemoediging, ze werden verrijkt met ritmische invloeden uit de blues. Gospel-bluesmuziek kenmerkt zich door geïmproviseerde verhalende passages en extravagante zeggingskracht. De overdracht van gevoelens, de eigenheid van de zanger, zijn moed om zichzelf te openbaren dankzij de erkenning en steun van het publiek, dat is gospelblues in zijn puurste vorm."

In een mix van old school deltablues, Brits-Amerikaanse folkrevival en gospelblues vertelt hij zijn verhalen samen met zijn gitaar. Zijn gitaarspel wordt gekenmerkt door een typische vroege fingerpicking-stijl met een schuif in open en standaardstemmingen. Zijn stem is treurig, oprecht en vol overgave. Door vanuit zijn hart te spelen en te zingen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek.
Een verbinding die in deze tijd zo belangrijk is!
Zijn nieuwste release Dangerous Mood is een combinatie van solowerk en gastmuzikanten. De nummers op de plaat zijn heel persoonlijk, elk nummer vertelt zijn eigen verhaal over pijn, verlies, hoop en liefde.

Website:  robbertduijf.com