Maarssen aan de Kook – Chicago Four

Wanneer

  • 6 september 2024
  • 7 september 2024
  • 22:00
  • 01:00

Waar

Chicago Four

De 4 mans band Chicago Four is qua stijl en sound geïnspireerd door hoe de blues klonk in de vele bluesclubs in Chicago in de jaren 60 en met name 70.
Met een bezetting van 2 gitaren, bas, drums en natuurlijk de vocalen (en hier en daar wat harmonica) zet Chicago Four deze rauwe clubsound neer.
Een belangrijk voorbeeld  voor de band is de rechttoe rechtaan blues van Magic Slim & The Teardrops. Het grootste deel van het repertoire van Chicago Four stond ook op de ‘setlijst’ van Magic Slim.

Frontman Robbert Fossen (zang, gitaar, harmonica) heeft ruim 30 jaar ervaring met deze stijl en heeft meermalen getourd met twee van de originele Teardrops John Primer en Nick Holt. Gitarist (en zanger) Ber van Zanen, onder andere bekend van The Groovetakers, kan naast geweldig soleren ook erg goed en smaakvol begeleiden. De sterke ritmesectie bestaat uit bassist Jan Markus, die als geen ander alle franje kan en durft weg te laten, en drummer Jeffrey van Duffelen, die als ‘rock’ in de branding in de ‘drivers seat’ de basis legt waarop de band kan leunen.

https://www.facebook.com/chicagofour/