Maarssen aan de Kook – Robbert Fossen Band

Wanneer

  • 1 september 2023
  • 2 september 2023
  • 22:00
  • 01:00

Waar

Robbert Fossen Band

The Robbert Fossen (Blues) Band bestaat al sinds 2006 en heeft diverse bezettingen gekend.
De stijl en het repertoire waren veelal gebaseerd op de Chicago Blues, maar de band zoekt nu veel meer de breedte op. Er zijn er in de Robbert Fossen Band ook soul-, gospel- en rhythm & blues invloeden te horen.
In de basis is de band 5-koppig, maar voor de live shows uitbreidbaar tot 12 man / vrouw. Zelfs als trio (Robbert Fossen, Lothar Wijnvoord en Ivan Schilder) kunnen ze hun mooie combi van stijlen spelen; voor kleinere speellocaties.  

In de band maar liefst drie Blues Award winnaars; Robbert Fossen (beste blueszanger), Pascal Lanslots (beste organist) en Eduard Nijenhuis (beste drummer). Daarnaast heeft Robbert twee keer de Dutch Blues Challenge gewonnen en Nederland vertegenwoordigd op de prestigieuze International Blues Challenge in Memphis, alwaar hij als eerste en enige Nederlander ooit de finale behaalde.

Met de nieuwe stijlkeuze is de band een andere weg ingeslagen en veel breder inzetbaar dan alleen binnen het bluescircuit. Bedrijfsfeesten, privéfeesten, theatershows, beurzen, in/outdoor evenementen, eigenlijk overal kan de Robbert Fossen Band 'het publiek' meenemen op een muzikale reis langs de brandhaarden der Amerikaanse muziekgeschiedenis.  Een muzikale reis van Chicago naar
New Orleans en weer terug...

Op het nieuwste album 'Get off on it' is een blazerssectie te horen en zijn drie top zangeressen toegevoegd voor de backing partijen.
De band heeft eind 2017 deze CD 'Get Off On It' uitgebracht.
Op het album staat een slimme mix van roots-muziek; soul, blues, gospel en
rhythm & blues komen langs in 14 nummers, ruim 65 minuten speeltijd en in geweldige geluidskwaliteit.
De band won de CD-Award 2017, ‘Best Dutch Blues CD 2017’. En de CD is namens Nederland ingestuurd naar Memphis voor de International Blues Awards, alwaar ze in de finale bij de laatste 5 beste zelf geproduceerde albums ter wereld eindigden.

Website: www.robbertfossenmusic.com